Služby ve WTO a rozvojové země - Nekrepová, Nataša (2017)
Cílem práce je analyzovat význam, vliv a úlohu rozvojových zemí ve WTO s důrazem na Všeobecnou dohodu o obchodu službami a na příkladu rozvojové země Indie vyhodnotit výhody a nevýhody participace země v GATS. Úvodní část práce se věnuje rozvojovým zemím, světovému obchodu se službami a liberalizaci obchodu službami jak na obecné úrovni, tak pod GATS. Druhá část se zabývá postavením rozvojových zemí v GATS, jejich úlohou, významem a podílem na současném kole jednání. Poslední část rozebírá postavení Indie ve WTO a GATS a zabývá se sektorem vzdělávání. V závěru jsou zhodnoceny výhody a nevýhody účasti země v GATS.