Služby ve WTO a rozvojové země - Nekrepová, Nataša; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Cílem práce je analyzovat význam, vliv a úlohu rozvojových zemí ve WTO s důrazem na Všeobecnou dohodu o obchodu službami a na příkladu rozvojové země Indie vyhodnotit výhody a nevýhody participace země v GATS. Úvodní část práce se věnuje rozvojovým zemím, světovému obchodu se službami a liberalizaci obchodu službami jak na obecné úrovni, tak pod GATS. Druhá část se zabývá postavením rozvojových zemí v GATS, jejich úlohou, významem a podílem na současném kole jednání. Poslední část rozebírá postavení Indie ve WTO a GATS a zabývá se sektorem vzdělávání. V závěru jsou zhodnoceny výhody a nevýhody účasti země v GATS.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses