Strategie prodeje kolekcí svítidel na Arabském poloostrově - Listová, Michaela; Král, Petr, 1979-; Vokáč, Matěj; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tématem této práce je rozvoj prodeje kolekcí svítidel Společnosti na Arabském poloostrově, a to se zaměřením na obchodně významné trhy zemí sdružených v Radě pro spolupráci arabských států v Zálivu (GCC). Cílem práce je navržení nové strategie a určení konkrétních akčních kroků, které má Společnost učinit, aby se zvýšil prodej kolekcí svítidel v regionu. V teoretické části práce se čtenář obeznámí s pojmy a definicemi objasňujícími otázku problematiky obchodu s luxusem a budování luxusní značky a se specifiky místního trhu. Dále bude charakterizován vývoj trhu s luxusním sklem a s luxusními svítidly. Druhá kapitola představí Společnost a také analyzuje její produktové portfolio. Navazující třetí kapitola je stěžejní a nejobsáhlejší částí práce, neboť je zaměřena na analýzu trhu v arabských zemích se zaměřením na Spojené arabské emiráty. Zahrnuje také analýzu konkurence či vlastní výzkumy na téma nákupního chování místních obyvatel či maloobchodníků v oboru. V diskuzi, která je závěrečnou kapitolou práce, bude zhodnocen současný stav, vytvořena SWOT analýza na základě předchozích zjištění a představen návrh nové strategie a akční kroky.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses