Analýza specifických skupin české YouTube scény - Smejkal, Petr (2017)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat a zhodnotit vývojové ukazatele vybrané skupiny youtuberů. V teoretické části je popsán vývoj YouTube k dnešnímu trendu youtuberů. Pět vybraných českých tvůrců je popsáno detailně včetně jejich tvorby a ukazatelů sledovanosti. Mezi vybrané patří FlyGunCZ, Sterakdary, FattyPillow, petangames a Agraelus. V praktické části jsou zhodnoceny a okomentovány analyzované ukazatele. Těmito ukazateli jsou odběratelé a celková zhlédnutí. Je zde také zpracován dotazník s výsledky.