Návrh projektu pre založenie záchrannej stanice v ČR - Rothová, Nicole (2017)
Cieľom tejto práce bolo vypracovanie projektu pre založenie záchrannej stanice v ČR. Teoretická časť je zameraná na popis záchranných staníc, ich aktivít, ich his- tórie a zaoberá sa aj Národnou sieťou záchranných staníc, legislatívnou úpravou a neziskovým sektorom. V každej kapitole teoretickej časti sú spomenuté obdoby záchranných staníc na Slovensku, vo Veľkej Británii a v USA. V praktickej časti je na základe zistených informácií vytvorený prehľad rozdielov v problematike záchran- ných staníc vo svete s porovnaním Českej republiky. Zvyšok praktickej časti potom pojednáva o projekte založenia záchrannej stanice v okolí mesta Jindřichův Hradec. Tento projekt bol vypracovaný na základe preštudovanej literatúry a vykonaním dvoch štruktúrovaných rozhovorov.