PR strategie neziskové organizace - Bláhová, Jana (2017)
Cílem diplomové práce je provést analýzu dosavadní PR strategie vybrané neziskové organizace na základě jejích výsledků navrhnout soubor doporučení a návrhů, které by pomohly organizaci účinněji dosahovat svých cílů. Práce je zaměřená na PR aktivity, které přispívají k naplňování jednoho ze strategických cílů zkoumané organizace, tedy postupného zrušení ústavní péče a její nahrazení péčí komunitní poskytované především v chráněných bydleních. S tímto významným krokem souvisí potřeba realizace účinných PR aktivit směrem k místním obyvatelům, prostřednictvím kterých jsou informováni o organizaci, o jejích klientech, obecně o životě lidí s postižením s cílem vyvrátit mýty o postižených lidech a napomoci tak bezproblémové integraci klientů do života v místní komunitě. Z tohoto důvodu je práce zaměřená na místní obyvatele a ostatní cílové skupiny zde nejsou uvažovány