Nákladovost veřejné správy vybraných obcí s rozšířenou působností - Kafková, Daniela (2017)
Práce je věnována srovnávání vykazovaných hodnot obcí s rozšířenou působností za roky 2010 až 2015 v Jihočeském kraji a kraji Vysočina. Zahrnuje charakteristické znaky obou krajů, zaměřuje se na vývojový trend výdajové a příjmové složky ze všeobecné veřejné správy a služeb včetně meziročního srovnání. Práce směřuje k rozpoznání vysoce nákladových měst při současném prostorovém zhodnocení. Hlavním zdrojem dat pro zpracování práce byly použity rozpočty obcí.