Nákladovost veřejné správy vybraných obcí s rozšířenou působností - Kafková, Daniela; Vopátek, Jiří; Šubrt, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Práce je věnována srovnávání vykazovaných hodnot obcí s rozšířenou působností za roky 2010 až 2015 v Jihočeském kraji a kraji Vysočina. Zahrnuje charakteristické znaky obou krajů, zaměřuje se na vývojový trend výdajové a příjmové složky ze všeobecné veřejné správy a služeb včetně meziročního srovnání. Práce směřuje k rozpoznání vysoce nákladových měst při současném prostorovém zhodnocení. Hlavním zdrojem dat pro zpracování práce byly použity rozpočty obcí.
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: veřejná správa; obce s rozšířenou působností; dotace; správní poplatky; ekonomická efektivnost; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; public administration; municipalities with extended competences; subsidies; administrative fees; economic efficiency; master's theses