Analýza názorů návštěvníků regionu Třebíčska - Pešková, Lucie (2017)
Bakalářská práce se zabývá analýzou názorů návštěvníků regionu Třebíčska. Cílem práce je zjistit názory, zvoleného vzorku návštěvníků regionu Třebíčska, na využívání atraktivit a služeb cestovního ruchu v tomto regionu. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zabývá definováním cestovního ruchu a pojmu návštěvník, metodami výzkumu názoru či spokojenosti návštěvníků, ale také jsou zde uvedeny atraktivity a služby v regionu Třebíčsko. Druhá část je zaměřena na praktickou aplikaci dané problematiky formou dotazníků.Základní metodika spočívá v osobním dotazování respondentů. Na základě analýzy zjištěných výsledků budou vyvozena vhodná doporučení pro místní organizace zabývající se cestovním ruchem, pro subjekty poskytující služby a subjekty vykonávající jejich správu.