Strategická analýza společnosti TKZ Polná, s.r.o. - Jouklová, Dagmar (2017)
Cílem této diplomové práce, která nese název Strategická analýza společnosti TKZ Polná, spol. s r. o., je provést strategickou analýzu v této společnosti a následně navrhnout možná strategická doporučení. V teoretické části jsou uvedeny analytické metody a nástroje k vhodnému provedení analýzy jak vnitřního, tak vnějšího okolí podniku. V praktické části jsou pak tyto metody aplikovány na společnost. Výsledky analýz z praktické části práce jsou poté shrnuty ve SWOT analýze, kde jsou jednotlivé faktory zhodnoceny pomocí EFE a IFE matice. Hodnoty z těchto matic jsou zaznamenány do TOWS matice, díky které bude možné navrhnout společnosti konkrétní strategická doporučení nebo nové strategie pro další budoucí rozvoj.