Klamavé označování výrobků a služeb se zaměřením na klamavé označování masa a masných výrobků - Maršálek, Jan; Hejda, Jan, 1955-; Michal, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou klamavého označování potravin na území České republiky se zaměřením na klamavé označování masa a masných výrobků. Úvodní kapitola práce je věnována nekalé soutěži obecně, jádro práce pak spočívá v analýze klamavého označování potravin patřící pod skutkovou podstatu klamavého označování zboží a služeb, jeho komparaci s označováním řádným, a to jak u potravin obecně, tak u kategorie masa a masných výrobků v České republice a v seznámení čtenáře se základními pojmy v této oblasti, s právními předpisy s ní souvisejícími, zejména s požadovanými údaji na etiketách potravin a s prostředky ochrany spotřebitelů. V praktické části práce seznamuje čtenáře s kontrolní činností státních orgánů a zkušenostmi běžných spotřebitelů, včetně těch mých, v otázkách faktického plnění podmínek označování potravin.
Vedoucí práce: Jan Hejda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: ochrana spotřebitele; nekalé obchodní praktiky; potraviny; označování potravin; kvalita potravin; Česko; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; consumer protection; unfair commercial practices; foodstuffs; food labelling; food quality; Czechia; bachelor's theses