Sociální systém Indie - Danielová, Kateřina (2017)
Cíl této diplomové práce je vymezení slabých a silných stránek systému socální ochrany v Indii. První kapitola definuje pojem sociální ochrana na základě mezinárodně uznaných definic světových organizací. Druhá kapitola obsahuje obecnou charakteristiku Indie s důrazem na demografické, sociální a ekonomické ukazatele. Ve třetí kapitole jsou vymezezny slabé a silné stránky sociální ochrany Indie včetně definování hlavních výzev a zhodnocení její aktuální podoby. Poté následuje doporučení autorky k zefektivnění sociální ochrany s přihlédnutím ke zjištěným skutečnostem.