Význam elektronického průmyslu pro tchajwanskou ekonomiku - Ďurovcová, Soňa (2017)
Tato diplomová práce pojednává o významu elektronického průmyslu pro tchajwanskou ekonomiku. Jejím cílem je zhodnocení současného postavení tchajwanského elektronického průmyslu v rámci domácí i světové ekonomiky a nastínit jeho potenciální vývoj. V práci je využito metod analýzy a syntézy k určení klíčových prvků, které vedou k rozvoji ekonomiky i odvětví. Dále je využita metoda komparace při srovnání postavení šesti vybraných tchajwanských firem. Na základě získaných informací je pak sestavena SWOT analýza tohoto odvětví.