Optimalizace rozvozů v závislosti na řízení skladových zásob - Špolc, Miroslav (2017)
Optimalizace rozvozů v závislosti na řízení skladových zásob (Inventory routing problem) je matematickou metodou operačního výzkumu, která vzniká spojením dvou úloh (rozvozní úlohy a managementu skladových zásob). Cílem této práce je: představit čtenáři, co inventory routing přesně je, jak a proč vznikl a jak se v průběhu let vyvíjel. Zároveň si na reálných příkladech ukážeme výsledky jeho zavedení do praxe. Jako zdroje byly pro práci využity články a práce zahraničních odborníků na danou tématiku za posledních téměř 40 let. Z těchto výzkumů a na jejich základě byla vytvořena přehledová práce, shrnující nejdůležitější poznatky o možnostech řešení problematiky. Jejím přínosem je kromě vysvětlení teoretické stránky a ukázky jejího vývoje také představení reálných aplikací problematiky Inventory routing. Na konkrétních případech a výzkumech je přestavena jednak aplikovatelnost problematiky a jednak také její pozitivní výsledky v podobě úspory.