Podnikatelský záměr : Soukromá škola se zaměřením na e-sport - Lipták, Martin (2017)
Tato diplomová práce zpracovává podnikatelský záměr na založení soukromé střední školy se zaměřením na výuku e-sportu. Teoretická část se zaměřuje na obeznámení se základními informacemi o e-sportu, významu tohoto záměru a podnikatelského záměru samotného. Praktická část obsahuje podnikatelský plán podložený marketingovým mixem, analýzou trhu v podobě Porterového modelu pěti sil, analýzy faktorů ovlivňujících tento záměr pomocí SLEPT analýzy, finanční analýzou s analýzou rizik a business model podporující kreativní ekonomiku a znalostní management.