Analýza vybraných klimatologických časových řad - Kraitz, Petr; Helman, Karel; Šimpach, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práce se zabývá analýzou časových řad průměrných měsíčních teplot sedmi meteorologických stanic v letech 1960 až 2015. S použitím vybraných metod jsou řady modelovány v klouzavých desetiletých úsecích a je provedena predikce jedenáctého roku. Cílem této diplomové práce je porovnat úspěšnost předpovědí dle různých přístupů/modelů na jeden rok dopředu na základě dat z posledních 10 let.
Vedoucí práce: Karel Helman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statisticko-pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses