Priority WB po roce 2010 - Hrabar, Vasyl-Mykola (2017)
Práce zkoumá vliv zpomaleného ekonomického růstu na priority Světové banky v energetickém sektoru. Jelikož kritickou oblastí pro daný sektor je subsaharská Afrika, práce bude zkoumá vývoj přístupů a politik Světové banky k energetice pravě v této části světa. První kapitola se zabývá skupinou Světové banky a ekonomickymi podmínkami, ve kterých Světová banka musí vykonávat své posláni. V druhé kapitole jsou zjištěny priority Světové banky v sektoru elektrické energie v Africe při přeměně ekonomických podmínek.