Proces výběru optimálního ERP systému - Svoboda, Petr (2017)
Práce má za cíl vytvořit praktický návod, jak si vybrat optimální ERP systém pro menší nevýrobní společnosti. Vnitropodnikový systém je velmi komplexní věc, která se diametrálně odlišuje co do velikosti podniku a jeho aktivit, proto bude její praktická část šitá na míru konkrétní společnosti. Zkoumaná otázka bude, zda může ERP poskytované zdarma plně nahradit placené systémy pro menší společnosti. Pro účely práce jsem navrhl vlastní prozákaznicky orientovaný model, který v praktické části otestuji. Pomocí fází analýzy, specifikace a validace dospěji k multikriteriálnímu rozhodování a pokusím se z původního průřezu ERP systémů na trhu vybrat optimální systém v rámci rozpočtového omezení. Mezi poptávané systémy jsem zahrnul jak COTS systémy, open-source, tak i vývoj nového.