Porovnání pravidel sestavování konsolidovaných účetních výkazů za Českou republiku a Slovensko - Chaloupková, Jana; Svoboda, Michal, 1983-; Ivánek, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Předmětem diplomové práce je účetnictví subjektů veřejného sektoru v České republice ana Slovensku se zaměřením na pravidla konsolidace účetních výkazů za stát a jejichkomparaci. Práce se zprvu zabývá vymezením veřejného sektoru, jeho úlohami a subjektyv České republice a na Slovensku. Stručně popisuje základní pojmy z oblasti financovánísubjektů veřejného sektoru, veřejné rozpočty v České republice a na Slovensku a obsahujejejich plytkou komparaci. Analytická část práce se věnuje vybraným účetním pravidlůmsubjektů veřejného sektoru, která jsou významná a specifická pro tyto subjekty a jejichvzájemnému porovnání. Cíl práce naplňuje analýza pravidel konsolidace za Českourepubliku a Slovensko a jejich komparace. V práci jsou zvolena porovnávaná kritéria, kterájsou hodnocena úrovní podobnosti. Hlavním výsledkem diplomové práce je poznáníohledně celkové podoby účetních pravidel a pravidel konsolidace pro subjekty veřejnéhosektoru v České republice a na Slovensku.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses