Analýza internetového obchodu prezentujícího se přes sociální sítě - Pichová, Michaela; Přibil, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Bína, Vladislav, 1979- (2017)
Diplomová práce se zabývá analýzou nákupního procesu v internetovém obchodě prezentujícím se zejména skrze sociální sítě (Facebook a Instagram). Internet, a především sociální sítě jsou v dnešní době velmi populární, podobně je tomu s nakupováním přes internet. Cílem práce je otestovat jednoduchost a přehlednost nákupního procesu a zhodnotit profil na sociální síti Facebook. V teoretické části jsou kapitoly popisující internet obecně, možnosti podnikání na internetu a sociální sítě. Hodnocení profilu na sociální síti je realizováno prostřednictvím webové aplikace LikeAlyzer. Dále je součástí práce představení nástroje eye-tracking, který je poté použit k provedení praktické části práce. Výsledky jsou zobrazeny ve formě heatmap (jeden ze způsobů zobrazení výsledků), které jsou doplněny poznatky získanými z krátkých dotazníků.
Vedoucí práce: Jiří Přibil
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Rok obhajoby 2017
Keywords: elektronický obchod; sociální sítě; řízení značky; management [obor dipl. práce]; eye-tracking; diplomové práce; electronic commerce; social networks; brand management; master's theses