Řádné opravné prostředky v trestním řízení - Horňák, Jakub (2017)
V první kapitole uvádím úvodní výklad který obsahuje definici pojmu českého trestního práva, prameny trestního práva procesního, popis trestního řízení, základní zásady trestního řízení, členění subjektů trestního řízení a jako poslední zde uvádím stádia trestního řízení.V kapitole druhé popisuji opravné prostředky v českém trestním řízení.Třetí kapitola je pak věnována shrnutí a popisu řádných opravných prostředků v českém trestním řízení.V posledni kapitole se zaměřuji na nejvýznamnější řádný opravný prostředek, kterým je odvolání.