Analýza komparativní výkonnosti Dopravního podniku města Olomouce, a.s. - Krausová, Iveta; Machek, Ondřej, 1985-; Prokůpek, Marek, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem této diplomové práce je provedení analýzy efektivnosti a výkonnosti dopravních podniků v České republice, určení konkurenční pozice Dopravního podniku města Olomouce, a.s. z hlediska efektivnosti a výkonnosti mezi ostatními analyzovanými dopravními podniky a formulace doporučení tomuto podniku. Teoretický základ se věnuje výkladu pojmů efektivnost a výkonnost a metodám jejich hodnocení. Těmito metodami jsou analýza obalu dat a benchmarking. V části pojednávající o datech, metodách a výsledcích je po představení srovnávaného Dopravního podniku města Olomouce, a.s. provedena analýza obalu dat u devatenácti dopravních podniků v České republice, kdy tato kapitola nejprve obsahuje popis vstupních dat a poté analýzu výsledků srovnání efektivity těchto podniků. V další části je proveden benchmarking dopravních podniků pomocí vybraných poměrových ukazatelů v oblasti technické, výkonové a finanční.
Vedoucí práce: Ondřej Machek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses