Značka jako nehmotné aktivum firmy - Janků, Jan; Harantová, Monika; Hesková, Marie, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Bakalářská práce oceňuje značku jako nehmotné aktivum firmy. Cílem práce je sta-novení hodnoty ochranné známky M&M reality holding, a. s. podle oceňovacích metod, které poskytuje česká literatura. Hodnota je stanovena pomocí dvou metod - metoda reziduálních zisků a metoda licenční analogie. V práci je teoreticky vysvětlena problematika významu značky a popsány základní metody sloužící ke stanovení hodnoty konkrétní značky na základě veřejně dostupných zdrojů. Výstupem této práce je analýza a stanovení hodnoty značky M&M reality holding, a. s.
Vedoucí práce: Monika Harantová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: obchodní značky; nehmotný majetek; oceňování obchodní značky; ochranné známky; management [obor bakal. práce] -- metoda licenční analogie -- metoda reziduálních zisků; bakalářské práce; brand name products; intangible property; valuation of brand name products; trademarks; bachelor's theses