Koncepce likvidační metody ocenění podniku - Poborský, František (2017)
Disertační práce je věnována likvidační metodě ocenění podniku. Cílem disertační práce je vymezit hlavní koncepčí prvky likvidační metody ocenění podniku s ohledem na podmínky v ČR a tím přispět k prohloubení metodologie oceňování a ke zlepšení praxe oceňování podniků. Součástí disertační práce je analýza vzorku již provedených likvidačních ocenění ve znaleckých posudcích v ČR, jejímž cílem bylo zjistit typické rysy likvidačního ocenění v praxi. Další součástí je empirická analýza charakteristik proběhnuvších likvidací v ČR, zejména jejich délek, která je založena na rozsáhlém vzorku více než 80 tis. likvidací. Nejvýznamnější a nejrozsáhlejší částí disertační práce je samotná koncepce likvidační metody ocenění podniku, která zahrnuje i doporučení pro její aplikaci v podmínkách ČR.