Koncepce likvidační metody ocenění podniku - Poborský, František; Mařík, Miloš, 1947-; Hrdý, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Disertační práce je věnována likvidační metodě ocenění podniku. Cílem disertační práce je vymezit hlavní koncepčí prvky likvidační metody ocenění podniku s ohledem na podmínky v ČR a tím přispět k prohloubení metodologie oceňování a ke zlepšení praxe oceňování podniků. Součástí disertační práce je analýza vzorku již provedených likvidačních ocenění ve znaleckých posudcích v ČR, jejímž cílem bylo zjistit typické rysy likvidačního ocenění v praxi. Další součástí je empirická analýza charakteristik proběhnuvších likvidací v ČR, zejména jejich délek, která je založena na rozsáhlém vzorku více než 80 tis. likvidací. Nejvýznamnější a nejrozsáhlejší částí disertační práce je samotná koncepce likvidační metody ocenění podniku, která zahrnuje i doporučení pro její aplikaci v podmínkách ČR.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor disert. práce]; disertace; dissertations