Privatizační proces v České republice -- komparace s Maďarskem a Polskem - Kubš, Josef; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Munzi, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Obsahem této diplomové práce je porovnání privatizačního procesu v České republice (resp. bývalém Československu) vůči Maďarsku a Polsku. Na základě rozdílných výchozích podmínek v jednotlivých zkoumaných zemích, které výraznou měrou ovlivňovaly průběh a podobu celého procesu, se zaměřuje tato práce na kvantitativní a kvalitativní analýzu procesu privatizace výše zmíněných zemí. Hlavním cílem je tedy porovnání zkoumaných zemí s důrazem na jejich specifické rysy a okolnosti, které tento proces výrazně ovlivnily. I přestože je obtížné určit, která z privatizačních cest byla tou nejlepší, je možné posoudit výhody a nevýhody jednotlivých metod, kriticky zhodnotit chyby vládnoucích politiků a posoudit naplnění stanovených cílů.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses