Použitie hudby v audiovizuálnom diele (z ekonomického a právneho pohľadu) - Dombrovský, Peter (2016)
Práca analyzuje možnosti použitia hudby v audiovizuálnom diele. Objasňuje právne a ekonomické aspekty súvisiace s touto problematikou. Vychádza z platných autorských zákonov SR a ČR a zároveň ich porovnáva. Ich praktické uplatnenie v rozhovoroch konfrontuje so skúsenosťami hudobných skladateľov, hudobného manažéra, producenta, speváka i experta na autorské právo. Práca zahrnuje aj možnosti prezentácie audiovizuálneho diela prostredníctvom rôznych médií a venuje sa i nástrahám a sankciám pri nesprávnom použití hudby v audiovizuálnom diele.