Použitie hudby v audiovizuálnom diele (z ekonomického a právneho pohľadu) - Dombrovský, Peter; Horný, Stanislav, 1955-; Lhotáková, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Práca analyzuje možnosti použitia hudby v audiovizuálnom diele. Objasňuje právne a ekonomické aspekty súvisiace s touto problematikou. Vychádza z platných autorských zákonov SR a ČR a zároveň ich porovnáva. Ich praktické uplatnenie v rozhovoroch konfrontuje so skúsenosťami hudobných skladateľov, hudobného manažéra, producenta, speváka i experta na autorské právo. Práca zahrnuje aj možnosti prezentácie audiovizuálneho diela prostredníctvom rôznych médií a venuje sa i nástrahám a sankciám pri nesprávnom použití hudby v audiovizuálnom diele.
Vedoucí práce: Stanislav Horný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses