Komparace komunikačních strategií Českých drah a jejich konkurentů na trati Praha-Ostrava v letech 2011-2016 - Kůrková, Kateřina; Loužek, Marek, 1975-; Zeman, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Cílem diplomové práce je zanalyzovat komunikační strategie podniku České dráhy a.s. a jeho konkurentů na trati Praha-Ostrava. Tato trať se stala v roce 2011 první železniční trasou v České republice, na kterou vstoupila konkurence, a to společností RegioJet, později pak Leo Express. Vzhledem k této konkurenci jsou komunikace vztahující se k této trati nejpropracovanější. Teoretická část práce vymezuje pojem integrovaná komunikace, zabývá se komunikačními prostředími, ve kterých se vyskytují korporace, a poukazuje na důležité propojení marketingu firmy a zvláště její Public Relations. Zaměřuje se hlavně na nejmodernější trendy v komunikaci a na jejich implementaci. Analytická část analyzuje pomocí nástroje mediasearch vztahy s veřejností v letech 2011 až 2016 všech tří společností, které provozují dálkovou železniční dopravu na trati Praha-Ostrava. Druhá část analýzy zkoumá jejich marketingové strategie. Na základě těchto dvou rozborů je prokázána hypotéza o zaostávající komunikaci dopravce České dráhy oproti jeho konkurentům na trati Praha-Ostrava. Z tohoto důvodu jsou v závěru práce poskytnuty Českým drahám řešení a doporučení, jak komunikaci zlepšit a také jsou navrhnuty možné komunikační strategie do budoucna.
Vedoucí práce: Marek Loužek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses