Problematika růstu přepravní kapacity celokontejnerových lodí s důrazem na vybrané námořní relace a námořní přístavy - Doboš, Michael; Kolář, Petr; Rožek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Kapacita celokontejnerových lodí roste od počátku procesu kontejnerizace. V roce 2017 se zprovoznily první lodě s kapacitou přes 20 000 TEU. Tento proces výrazně zasahuje nejen do fungování námořní dopravy, ale současně i celého logistického řetězce. Cílem této diplomové práce je ukázat vliv vývoje obřích celokontejnerových lodí (ULCV) na hlavní námořní trasy a návaznou vnitrozemskou dopravu na vybrané námořní relace a námořní přístavy.
Vedoucí práce: Petr Kolář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses