Mzdové účetnictví - Stejskal, Michal; Müllerová, Libuše, 1945-; Krojidlová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce je zaměřena na mzdové účetnictví dle českých zákonných norem a účetních předpisů. Práce je rozčleněna do pěti relativně samostatných kapitol. Na úvod je objasněna samotná problematika pracovněprávních vztahů, kde je vedena řeč o vzniku a změnách pracovních smluv a dohod mimo pracovní poměr. Na úvodní kapitolu navazuje systém odměňování zaměstnanců za vykonanou práci s nejčastěji vyskytovanými náhradami, jako jsou náhrady za dočasnou pracovní neschopnost či cestovní náhrady. Následující dvě kapitoly se věnují daňovým a pojistným záležitostem pro korektní vypočtení konečné odměny zaměstnanců. Práce je průběžně obohacena o schémata účetních případů jednotlivé problematiky. V závěrečné kapitole jsou zhodnoceny veškeré informace z diplomové práce na celoročním příkladu mzdového účetnictví v podniku.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses