Kvantitativní uvolňování Fedu a dolarové zadlužení emerging ekonomik - Zemanová, Lenka; Brůna, Karel, 1973-; Gevorgyan, Kristine; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem nekonveční měnové politiky prováděné americkou centrální bankou na dolarové zadlužení Brazílie, Indie, Mexika a Číny. V práci je teoreticky rozebráno zadlužení emerging ekonomik s důrazem na jeho vznik, udržitelnost a vliv na platební bilanci a investiční pozici země. Dále práce popisuje kvantitativní uvolňování Fedu, jeho transmisní mechanismus, jednotlivé etapy a dopad na ekonomiku USA. V závěrečné části je teoreticky metodou dedukce odvozen vliv kvantitativního uvolňování na dolarové zadlužení emerging ekonomik a následně jsou teoretické závěry porovnány se skutečným vývojem.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses