Nástroje podpory osob se zdravotními hendykepy - Kyncl, Lukáš; Kaczor, Pavel; Sedláková, Jaroslava, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Text této bakalářské práce se zabývá problematikou nástrojů podpory osob se zdravotními hendikepy (postiženími). V úvodní pasáži jsou definovány důležité základní pojmy a jejich vzájemné souvislosti. Pozornost je dále věnována institucím, které se touto agendou zabývají. Jedná se především o Českou správu sociálního zabezpečení a Úřad práce ČR. Poté jsou v práci vymezeny jednotlivé dávkové nástroje podpory osob se zdravotním postižením, popsány současné legislativní podmínky jejich poskytování a vyjasněn mechanismus jejich fungování. Objasněny jsou také nástroje podpory při zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Práce se dále zabývá sociálními službami, které jsou určeny pro osoby se zdravotním postižením. Praktická část je věnována kvalitativnímu rozhovoru s konkrétními zaměstnavateli osob se zdravotním postižením. V závěru práce jsou prezentovány hlavní náměty a doporučení autora, týkající se možností vylepšení stávajícího systému podpory při zaměstnávání osob se zdravotním postižením.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: sociální politika; osoby se zdravotním postižením; sociální dávky; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; social policy; people with disabilities; social benefits; bachelor's theses