Účetní a daňové aspekty pohledávek z obchodních vztahů se zaměřením na českou legislativu - Demartini, Iveta (2017)
Tato diplomová práce je věnována pohledávkám z obchodních vztahů z účetního a daňového hlediska. Zabývá se základním vymezením jednotlivých pojmů, oceněním pohledávek, jejich účtováním, tvorbou opravných položek a odpisů a řízení pohledávek včetně jejich způsobů zajištění i vymáhání. Hlavním cílem celé diplomové práce je popsat účetní a daňové postupy v jednotlivých situacích, které mohou v souvislosti s pohledávkami z obchodních vztahů vznikat.