Účetní a daňové aspekty pohledávek z obchodních vztahů se zaměřením na českou legislativu - Demartini, Iveta; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Janhuba, Miloslav, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato diplomová práce je věnována pohledávkám z obchodních vztahů z účetního a daňového hlediska. Zabývá se základním vymezením jednotlivých pojmů, oceněním pohledávek, jejich účtováním, tvorbou opravných položek a odpisů a řízení pohledávek včetně jejich způsobů zajištění i vymáhání. Hlavním cílem celé diplomové práce je popsat účetní a daňové postupy v jednotlivých situacích, které mohou v souvislosti s pohledávkami z obchodních vztahů vznikat.
Vedoucí práce: Jaroslava Janhubová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses