Komparácia dopadov politiky nízkych úrokových sadzieb na vybrané banky v ČR a SR - Reich, Róbert (2017)
Cieľom diplomovej práce je poukázať na dopady politiky nízkych úrokových sadzieb na vybrané banky v ČR a SR. Práca je zložená z teoretickej časti, ktorá sa zameriava na vymedzenie bankového systému a jeho funkcií, ďalej sa venuje funkcii a úlohe centrálnej banky, menovej politike centrálnej banky v rámci ktorej sa snaží poukázať na menovo-politické nástroje, ktoré vedú k nízkym úrokovým sadzbám. V empirickej časti sa diplomová práca venuje analýze možných príčin a dopadov aplikácie politiky nízkych úrokových sadzieb na vybrané banky v ČR a SR, pričom využíva rôzne ukazovatele vychádzajúce z bilancií bánk v rokoch 2008-2015.