Komparácia dopadov politiky nízkych úrokových sadzieb na vybrané banky v ČR a SR - Reich, Róbert; Dvořák, Petr, 1960-; Fleischmann, Luboš, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cieľom diplomovej práce je poukázať na dopady politiky nízkych úrokových sadzieb na vybrané banky v ČR a SR. Práca je zložená z teoretickej časti, ktorá sa zameriava na vymedzenie bankového systému a jeho funkcií, ďalej sa venuje funkcii a úlohe centrálnej banky, menovej politike centrálnej banky v rámci ktorej sa snaží poukázať na menovo-politické nástroje, ktoré vedú k nízkym úrokovým sadzbám. V empirickej časti sa diplomová práca venuje analýze možných príčin a dopadov aplikácie politiky nízkych úrokových sadzieb na vybrané banky v ČR a SR, pričom využíva rôzne ukazovatele vychádzajúce z bilancií bánk v rokoch 2008-2015.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses