Analýza novinek daňového systému České republiky v roce 2016 - Becková, Veronika; Hovorka, Petr; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce zkoumá dopad zavedených nástrojů proti daňovým únikům v roce 2016, a to kontrolního hlášení a elektronické evidence tržeb. První kapitola popisuje důvody zavedení, legislativní zakotvení a fungování těchto opatření. Ve druhé kapitole jsou porovnávány tyto nástroje proti daňovým únikům s jejich aplikací v jiných zemích. Kapitola třetí zkoumá dopady kontrolního hlášení a elektronické evidence tržeb na inkaso daní do veřejných rozpočtů. Poslední (praktická) část se zabývá analýzou dopadu KH a EET na daňové poplatníky. Tato kapitola je převážně zpracovaná na základě získaných dat z vlastního dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Petr Hovorka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses