Likvidace kapitálové společnosti v České republice - Chládková, Karolína (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou likvidačního procesu kapitálové společnosti v České republice. Jednotlivé kapitoly teoretické části se věnují postupně vymezení právních, účetních a daňových povinností, které musí být při zrušení kapitálové společnosti bez právního nástupce naplněny. V praktické části jsou teoretické poznatky aplikovány při zhodnocení likvidačního procesu u vzorku vybraných kapitálových společností. Současně je ověřována platnost stanovené hypotézy, že likvidace bez právního nástupce zahájená na základě rozhodnutí vlastníků (dobrovolná likvidace) skončí s kladným likvidačním zůstatkem.