Likvidace kapitálové společnosti v České republice - Chládková, Karolína; Randáková, Monika, 1966-; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou likvidačního procesu kapitálové společnosti v České republice. Jednotlivé kapitoly teoretické části se věnují postupně vymezení právních, účetních a daňových povinností, které musí být při zrušení kapitálové společnosti bez právního nástupce naplněny. V praktické části jsou teoretické poznatky aplikovány při zhodnocení likvidačního procesu u vzorku vybraných kapitálových společností. Současně je ověřována platnost stanovené hypotézy, že likvidace bez právního nástupce zahájená na základě rozhodnutí vlastníků (dobrovolná likvidace) skončí s kladným likvidačním zůstatkem.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses