Automobilový průmysl a jeho vliv na ekonomiku České republiky v letech 2005--2016 - Javorský, Jaroslav; Klement, Josef, 1990-; Kozák, Jan, 1990-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Bakalářská práce se zabývá vývojem automobilového průmyslu v České republice a jeho vlivem na ekonomiku v období let 2005 – 2016. Cílem práce je pomocí vybraných makroekonomických indikátorů vyhodnotit dlouhodobý i současný stav automobilového průmyslu a jeho vliv, který má na ekonomiku České republiky. V teoretické části jsou popsány ekonomické přístupy a ukazatele, se kterými práce dále pracuje v části praktické. Praktická část analyzuje vývoj automobilových výrobců působících na území České republiky a sleduje vývoj jednotlivých indikátorů automobilového průmyslu, které ovlivňují ekonomiku České republiky. Práce dochází k závěrům, že automobilový průmysl je pro Českou republiku velmi důležité odvětví, které hraje významnou roli jak na trhu práce, tak při tvorbě makroekonomických výstupů.
Vedoucí práce: Josef Klement
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses