Komparace vybraných kapitol politiky zaměstnanosti zemí Visegrádské skupiny v období 2004-2016 - Herdegen, Marek (2017)
Bakalářská práce se věnuje analýze a komparaci politiky zaměstnanosti mezi státy Visegrádské skupiny v období 2004-2016. Do komparace jsou zahrnuty vybrané nástroje aktivní politiky zaměstnanosti a podpory v nezaměstnanosti jako součást pasivní politiky zaměstnanosti. V teoretické části jsou popsány základní teorie související s pojmem ne-zaměstnanost a obecné vymezení politiky zaměstnanosti. V praktické části je nejprve analyzován vývoj na sledovaných trzích práce. Následně jsou analyzované jednotlivé politiky zaměstnanosti všech čtyř zemí. V závěrečné kapitole je provedena komparace mezi zeměmi. Česká republika z této komparace vychází pozitivně. Na základě této komparace jsou vyvozeny závěry a doporučení.