Dopady hospodářských politik jednotlivých vlád na volební preference politických stran v ČR v letech 2001- 2016 - Křičková, Eliška (2017)
Bakalářská práce se zabývá dopady hospodářských politik jednotlivých vlád na volební preference politických stran v České republice mezi lety 2001 – 2016. Teoretická část práce se věnuje členění politických subjektů v politickém prostoru, především členění na ose levice – pravice. Popsány jsou i rozdílné hodnoty levicových a pravicových politických stran. Následně jsou rozebrány základní teorie o volebním chování a také související poznatky školy veřejné volby. V praktické části práce je provedena modelová analýza dat týkajících se ukazatelů z oblasti hospodářské politiky s cílem zjistit, jaké jsou jejich možné dopady na volební preference. Závěry práce jsou takové, že vliv hospodářské politiky na volební preference hlavních vládních stran v České republice není vyloučen.