Investiční příležitosti na P2P platformách - Dubovská, Tereza (2017)
Práce se zabývá investičními příležitostmi na P2P platformách. Analyzuje jejich vznik a vývoj i aktuální význam pro ekonomiku v lokálním i globálním měřítku. Práce se zaměřuje na P2P platformy z pohledu investora a pojednává o pro něj klíčových tématech, jako jsou věcná podstata odlišných typů platforem, možné prvky motivace pro investici a oblasti rizik specifických pro tento typ investic. Pohled investora je ilustrován analýzou dvou P2P platforem a jejich úvěrových portfolií.