Investiční příležitosti na P2P platformách - Dubovská, Tereza; Radová, Jarmila; Staniek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Práce se zabývá investičními příležitostmi na P2P platformách. Analyzuje jejich vznik a vývoj i aktuální význam pro ekonomiku v lokálním i globálním měřítku. Práce se zaměřuje na P2P platformy z pohledu investora a pojednává o pro něj klíčových tématech, jako jsou věcná podstata odlišných typů platforem, možné prvky motivace pro investici a oblasti rizik specifických pro tento typ investic. Pohled investora je ilustrován analýzou dvou P2P platforem a jejich úvěrových portfolií.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses