Analýza konfrontační komunikační kampaně automobilky Hyundai od roku 2013 do současnosti - Pechar, Ondřej; Kubala, Ondřej; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Hlavním cílem této diplomové práce je zhodnocení jednoho z klíčových komunikačních nástrojů automobilky Hyundai v České republice od roku 2013 do současnosti, jímž je negativní vymezování se vůči Škodě Auto, klíčovému hráči na tuzemském trhu a největšímu konkurentovi podniku Hyundai. A to ze dvou základních pohledů:1.Z pohledu odborné veřejnosti a novinářů se zaměřím na to, jaký vliv má negativní vymezování se na image značky.2.Z pohledu dealerů značky Hyundai se zaměřím na to, jak ovlivňuje negativní vymezování se prodeje jako takové, konkrétně na názor samotných prodejců na přínos takto vedené kampaně.Testovány jsou dvě hypotézy:1.Konfrontačně nastavená komunikace je odbornou veřejností i novináři dlouhodobě přijímána negativně a v žádné z těchto skupin nepřispívá k budování dobrého jména značky.2.Konfrontačně nastavená komunikace není dealery značky Hyundai dlouhodobě vnímána negativně a dle jejich názoru přispívá ke zvýšení prodejů.V teoretické části je vysvětlena teorie integrované komunikace a jejích základních součástí – marketingu a public relations. S ohledem na téma diplomové práce je podrobněji popsána také srovnávací forma komunikace.V úvodu praktické části je popsáno několik vybraných příkladů konfrontační komunikace automobilky Hyundai. Tato součást komunikace jmenované automobilky je následně analyzována, a to na základě ankety, které se zúčastnili vybraní automobiloví, ekonomičtí a marketing & media novináři, odborníci na marketing a komunikaci a formou neoficiálních rozhovorů také prodejci vozů značek Hyundai a Škoda.Závěry vyplývající z ankety potvrzují první testovanou hypotézu, tedy že konfrontační komunikace automobilky Hyundai nepřispívá k budování jejího dobrého jména. Neformální rozhovory s prodejci vozů Hyundai a Škoda n
Vedoucí práce: Ondřej Kubala
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses