Využitelnost metod fundamentální analýzy pro ohodnocení akcií - Němečková, Lucie (2016)
Cílem této diplomové práce je testování a vyhodnocení úspěšnosti vybraných metod fundamentální analýzy na vybraném vzorku akciových titulů. Celá práce je rozdělena do čtyř hlavních částí. První část je věnována globální analýze, ve druhé části je provedena odvětvová analýza, ve třetí části jsou popsány vybrané metody firemní analýzy a v poslední čtvrté části je samotné ohodnocení jednotlivých akciových titulů a následné vyhodnocení úspěšnosti vybraných metod. Ohodnocovány jsou akcie společností Erste Group Bank, Komerční banka, ČEZ, VIG a O2, C.R.