Daňové úniky v oblasti DPH se zřetelem na karuselové podvody v ČR v letech 2005 - 2015 - Goreľová, Markéta; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
V důsledku daňových úniků, daňových podvodů a vyhýbání se daňovým povinnostem stát, potažmo jeho občané, každoročně přichází o nepředstavitelné množství peněz. Jenom v oblasti DPH se daňová mezera neboli tax gap odhaduje přibližně na 80 – 100 miliard ročně. Přičemž zhruba 2/3 z této částky připadají na řetězové (karuselové) podvody, fiktivní faktury a další. Tato práce se zabývá analýzou daňových úniků v oblasti DPH se zřetelem na karuselové podvody. Cílem práce je vyčíslit množství daňových úniků v oblasti DPH a následně provést zhodnocení efektivity některých zákonných opatření, které v souvislosti s tímto problémem byly v České republice zavedeny. Kvantifikace daňových úniků je dosaženo pomocí výpočtu daňové mezery, kde dochází ke srovnání teoretické výše daně a skutečné výše vybrané daně.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses