Didaktická analýza problematiky cestovního ruchu na obchodních akademiích - Beznosková, Kateřina; Králová, Alena, 1958-; Fiala, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku výuky cestovního ruchu na obchodních akademiích. Cílem je analyzovat a porovnat pojetí zaměření cestovního ruchu na různých OA v ČR. Konkrétně se orientovat na výuku předmětu Technika cestovního ruchu na dvou OA a v rámci komparace navrhnout optimální řešení. Z hlediska struktury je práce rozdělena na teoretickou a výzkumnou část.Teoretická část se zabývá kurikulárními dokumenty a zařazením cestovního ruchu do výuky. Ve výzkumné části se práce soustředí na porovnání ŠVP několika OA se zaměřením na cestovní ruch a následně analyzuje cíle, obsah, organizační formy a metody výuky, využívané učební pomůcky a didaktické prostředky na 2 konkrétních OA. Tato část je završena výsledky dotazníkového šetření učitelů předmětu Technika cestovního ruchu a studentů 3. ročníků na těchto školách.
Vedoucí práce: Alena Králová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses