Specifika účetnictví a auditu v hotelnictví - Brožová, Lucie; Králíček, Vladimír, 1952-; Jurka, Robert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této diplomové práce je popsat specifika účetnictví a auditu v odvětví hotelnictví. Nejprve je stručně shrnuta situace a vývoj hotelnictví v České republice. Další část se zabývá oblastmi účetnictví, které se v hotelnictví odlišují v některých aspektech od ostatních druhů podnikání. Následuje teoretický popis auditorských postupů, které vedou k ověření informací zveřejněných ve výročních zprávách. V poslední části jsou vybrány dva rozdílné hotely, u kterých je na významných položkách účetní závěrky demonstrovaná práce auditorů při ověřování toho, zda účetní závěrka podává věrný a poctivý obraz skutečnosti.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses